недеља, 3. октобар 2010.

I posle Tita Tito...

Logika upotrebljena danas je jasna: prelazimo sa socijal-demokratije na socijalizam. Idemo još levlje. Venecuela je model. Samo oni imaju naftu pa mogu da eksperimentišu. 

I prevodim njegov govor na naš jezik:

Da imamo državnu mlekaru imali bi mleko na rafovima, da imamo državnu uljaru imali bi ulje u prodavnicama, i pojava ulja iz robnih rezervi ne bi bila breaking news. Da imamo kolhoze ne bi nam jabuka bila skuplja od banane... Hoće to sa Ministrom poljoprivrede koji jagnje i prase jedino razlikuje na trpezi. Ili sa Ministrom trgovine za koga Delta nema monopol...

Da imamo mozga setili bi se da se Tito (a posle njega Milka Planinc) zajebavao sa restrikcijom kafe, kivija, benzina a ne mleka i hleba. 

Kad narod mora da plati litar jogurta koliko i flašu vina nije čudo što su mnogi pijani.

I reče još: "Predložiću da DS sebe osnaži kada je u pitanju socijalni dijalog, da pomeri političko težište ka levici, da ostvari strukturnu organsku vezu sa sindikatima, da sindikati imaju svoje mesto u DS, da odlučuju o budućnosti, da imaju svoju glasačku strukturu u DS, jer bez organske povezanosti sa sindikatima ne možemo da rešimo problem zaostajanja". Da imamo pamćenje setili bi se da želi da nas vrati u doba SSRN - Saveza Socijalističkog Radnog Naroda.

Tadić je evoluirao, nije mu prvi put!


2 коментара:

  1. Demokrate najveći socijalisti... Socijalisti najveći evropejci... Naprednjaci najveće demokrate.

    Gde smo pogrešili? Ima li pilota u avionu?

    ОдговориИзбриши
  2. au.. pocepa nas ti. bas ti je naljutio. Nisam ja bas to tako razumeo ali sa druge strane nisam ni gledao iz tvog ugla. Najgore je sto cemo svi to da tumacimo a nikakva konkretna akcija nece biti preduzeta. Hvala ti.
    @ Terek.. bravo
    ostavio Milos....

    ОдговориИзбриши